Annemieke Kuijer

Annemiek Kuijer is partner van Joost, moeder van Lucas (14), Madeleine (12) en Eline (9). Het gezin is woonachtig in Zuid-Limburg.
Annemiek specialiseerde zich na haar studie Geneeskunde in de Kinder- en jeugdpsychiatrie. Annemiek Kuijer is als psychiater werkzaam binnen Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg. Zij is expert op het gebied van psychosen in de levensloop en ontwikkelingsstoornissen bij kinderen, jongeren en volwassenen.

Vanaf de diagnose acute lymfatische leukemie, op 17-02-2017, neemt Eline haar ouders, broer en zus mee op een ongeplande en gevaarlijke reis door de wereld van de kinderoncologie. Het pad dat ze bewandelen leidt hen langs verbijsterende verschrikkingen. Maar wat blijkt: er is méér. Annemiek begint met schrijven op de avond van de diagnose en houdt daar twee jaar lang niet mee op. Ze beschrijft de gruwelen, de pijn, de ontreddering en de angst. Maar vreemd genoeg verschijnt er in de tekst net zoveel blijdschap, verwondering, dapperheid en kracht. Hoop blijkt sterker dan wanhoop, de lach wint het van de traan. Het gezin – met Eline voorop – zal honderd keer breken en honderdeneen keer helen.