RONALD MCDONALD KINDERFONDS

Het Ronald McDonald Kinderfonds wil, samen met de Ronald McDonald Huizen in het land, er voor zorgen dat een ziek kind of een kind met een beperking zich geborgen en veilig voelt door de aanwezigheid van de ouders. Daarom bieden wij gezinnen met een ziek of gehandicapt kind een warm en gastvrij verblijf in logeerhuizen bij ziekenhuizen, huiskamers in de ziekenhuizen en vakantiehuizen.

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn. In 13 Ronald McDonald Huizen logeren ouders en broertjes en zusjes van zieke kinderen op loopafstand van het ziekenhuis. In 11 Ronald McDonald Huiskamers kunnen families samen de ‘witte muren’ van het ziekenhuis ontvluchten en in huiselijke sfeer ontspannen. In 3 vakantiehuizen komen gezinnen met een zorgintensief kind op adem tijdens een welverdiende vakantie. Het Ronald McDonald Kinderfonds krijgt geen subsidie en is afhankelijk van giften, sponsors en van 1.900 vrijwilligers. #keepingfamiliesclose

Voor meer informatie over het werk van het Ronald McDonald Kinderfonds en de Ronald McDonald Huizen, ga naar www.kinderfonds.nl.